Historien om karneval i verdenMange tænker sikkert på karneval i Brasilien når de høre ordet "karneval". Men ordet fastelavn og karneval betyder faktisk det samme, nemlig før faste tid.
Fastelavn betyder aftenen før fasten og ordet karneval stammer fra italiensk og betyder farvel til kødet (carne vale).

Ved koncilet i år 600 vedtog man en 40 dages faste periode før påsken, og i år 1091 blev det vedtaget, at de 6 søndage ikke skulle være fastedage og hurtigt blev den hedenske karnevalsfest en del af den fest, man havde før fasten. Før fasten har man spist og drukket godt, og efterhånden er mange forskellige vinter afskeds og frugtbarheds-fester  gledet ind, som en del af denne før fastetid, der er blevet til det karneval, vi kender i dag. Der har været forskellige karnevalstraditioner i de forskellige lande og byer, og disse traditioner har igen udviklet sig forskelligt. Oprindeligt fejredes  karnevalet kun de sidste 3 dage før askeonsdag, før man skulle faste.

Disse her lande afholdes der bla. karneval:  Tyskland, Italien, Spanien, Kroatien, Schweiz, Zypern, Hvide Rusland, Litauen, Ungarn, Frankrig, Belgien, det sydlige Holland og Brasilien. I Rio har man 3 nætter med optog i den store Sambadrom, det er såkaldte sambaskoler, der konkurrerer med hinanden om at vinde, hvem der gør det bedst og er flottest. Hver gruppe består af flere tusinde  deltagere,  ruten er 800 m lang og turen tager deltagerne 80 minutter at danse igennem. Udlændinge har også mulighed for at være med. Der er bla. bygget tribuner, der har loger, som man kan købe eller leje til høje priser så man kan se det hele tæt på.

Se mere om Karnevallet i Rio

Se mere om Karnevallet i Venedig og dens historie her

Klik her for at købe karnevals kostumer
Opdateret den 13/3-2014
Blikfang.com
kontakt@blikfang.com