Sminke & Hår:  
PARYK:
Ofte passer ens eget hår ikke til det kostume man skal have på, der for er det en god mulighed med en paryk. Den kan du klippe i og opsætte ligesom du vil. Jeg har faktisk tidligere syet (med sort gran) to parykker sammen da jeg skulle bruge en stor kinaparyk som både skulle være påsat og lang ned af ryggen.
Ulempen ved parykke kan være at de filtre og det ikke er muligt at bruge den samme år efter år, da den ikke kan blive "pæn" igen. Det kan også være varmt at have på, især hvis man er indendørs eller det er en varm dag.
Det kan også være at de mange små hår genere i ansigtet så det er en god idé at sætte den op evt med hårnåle i kanten rundt om ansigtet.
Hvis du vil bruge paryk og du selv har et stort og kraftigt hår kan du med fordel gøre dit eget hår vådt og sætte det op så meget det nu er muligt, brug evt en parykhætte til sidst for at samle dit eget hår.

Du kan se en masse forskellige parykker her
SMINKE:
Der findes ca. 3 forskellige slags sminke. Vandbaseret, festbaseret og puddersminke. Jeg vil her fortælle lidt om de tre slags.

Vandsminke er det man bruger til børn i børnehaven, zoologisk have og andre steder hvor børn bliver sminket. Vandsminke kan bruges til rigtig mange ting og er et godt valg hvis du ikke er så god til at sminke. Det kan bruges på hele kroppen og i håret, det er faktisk noget af det bedste hvis man vil farve sit hår for en enkel dags skyld. Til vandsminke skal du bruge en sminkesvamp og pensler, alm. maler pensler er ikke ret gode, køb i stenfor en eller to gode make-up pensler, det bliver så meget flottere. Til de store flader (f.eks. arme, ben krop) skal du bruge en sminkesvamp af skumgummi, gør det lidt våd, den må ikke sejle af vand. Kør den rundt i sminke og påfør den enten med lange strøg eller dup det op. Detaljer maler du på med pensel. Dyp sminkepenslen i vand og kør rundt i sminken. Jo tykkere sminken bliver jo bedre dækker den. Der sker ikke noget ved at du bruger samme pensle i forskellige farver, de bliver ikke "ødelagt" af det. Der kan ikke leve bakterier i vandsminke og man kan derfor godt bruge samme svamp og pensle på flere personer.

Fedtsminke du kender det måske også som læbestift, creamøjnskygge, dækstift m.m. Det er fint at bruge til
alm. make-up. Men du skal være opmærksom på at der lever bakterier i fedtbaseret sminke og man skal
derfor aldrig dele sin sminke med andre, heller ikke læbepomade, lipgloss m.m. Det er lidt det samme som
hvis du går til tandlægen og han ikke har rengjort sine instrumenter hele dagen eller måske hele ugen, dem
vil du jo ikke have i munden? Hvorfor så få din venindens forkølesesår eller en vens øjenbetændelse ved at
dele sminke?

Puddersminke er den sidste slags jeg vil fortælle lidt om her. Du kender det helt sikkert godt da det er bla. alm. øjenskygge og pudder. Dette produkt kan der heller ikke leve bakterier i så det er også fint at deles om. Men til
fastelavn, karneval er det måske ikke det bedste, øjenskygge dækker ikke så meget og det er f.eks. jo ikke ret
nemt at blive blå smølf med en lille blå øjenskygge ved hånden.

Du kan bestille vandsminke, svampe og pensler her

   
Klik her for at købe karnevals kostumer
Opdateret den 13/3 2014
Blikfang.com
kontakt@blikfang.com